Corkstraat 46, 3047 AC Rotterdam

ISO 27001 begeleiding

Cyberaanvallen zijn een van de grootste risico’s waarmee u als organisatie te maken kan krijgen. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om de beveiliging van hun informatie te structureren op basis van ISO 27001. Het is wereldwijd de meest populaire norm voor informatiebeveiliging.

Whitepaper downloadenLees meer

Voor wie is ISO 27001 bedoeld?

ISO 27001 is nuttig voor alle organisatie die willen aantonen dat zij een set van maatregelen, processen en procedures hanteren om aan stakeholders (klanten, leveranciers, belangenverenigingen, brancheorganisatie, etc.) te laten zien dat zij serieus met informatiebeveiliging omgaan. Dit kunnen ICT-bedrijven zijn, maar ook banken, verzekeraars, overheid, zorginstellingen en andere bedrijven die met vertrouwelijke informatie omgaan, bewerken of opslaan.

ISO 27001 & ISMS

KMC Solutions beschikt over een ISO 27001 certificering en is daarmee uw specialist op het gebied van informatiebeveiliging. De norm specificeert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico’s voor de organisatie.

De norm specificeert eisen voor de implementatie van beveiligingsmaatregelen die zijn aangepast aan de behoeften van afzonderlijke organisaties of delen daarvan. Het ISMS is ontworpen om de keuze van adequate en proportionele beveiligingsmaatregelen die de informatie beschermen en vertrouwen bieden aan belanghebbenden te waarborgen.

Wat is een ISO 27001 implementatie scan?

ISO 27001 beschrijft hoe u procesmatig met het beveiligen van informatie kunt omgaan, met als doel om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie binnen uw organisatie zeker te stellen. Denk hierbij aan het beschermen van persoons- en/of bedrijfsgegevens, bescherming tegen hackers en inbraak.

Een ISO27001 Implementatie scan bestaat uit de volgende onderdelen:

– Stakeholders en Business Risk Assessment en bepalen scope
– Het doorlopen van een set aan beheersmaatregelen
– Bepalen risico’s en tekortkomingen Informatiebeleid
– Bepalen interne norm en informatiebeveiliging beleid
– Verbeterplan

Whitepaper downloaden

ISO 27001 implementatie scan.

Downloads
We willen je graag op de hoogte houden van gerelateerde informatie. Geef je ons toestemming om je per e-mail op de hoogte te houden?
Soort aanvraag