Bytesnet

Bytesnet brengt online werkplekbeheer onder bij KMC Solutions

“Zij zijn nu eenmaal de specialist daarin!”

Wat doe je als er iets moet gebeuren, maar je komt er zelf niet helemaal uit? Juist, dan vraag je om hulp. Het Rotterdamse Bytesnet, specialist in datacenteroplossingen, ging daar nog een stap verder in en droeg een van zijn eigen diensten – online werkplekbeheer – geheel over aan KMC Solutions.

Het bedrijfsverzamelgebouw de Spaanse Kubus staat pal boven de glasvezelring van Rotterdam. Ruim 25 glasvezelnetwerken komen hier samen. Geen wonder dus, dat juist hier op dit strategische internetknooppunt allerlei IT-bedrijven hun intrek hebben genomen. Zo ook Bytesnet, dat al snel na de verhuizing naar deze plek KMC Solutions tot zijn buurman mocht rekenen. “KMC Solutions klopte bij ons aan toen zij datacenterruimte zochten voor zichzelf en hun klanten”, vertelt Hans den Aantrekker, manager Operations bij Bytesnet. “Wij zaten hier net en zij zochten toevallig kantoorruimte. De ruimtes naast ons stonden nog leeg. Sindsdien hebben zij niet alleen hun eigen datacenterbox bij ons, maar zijn we ook buren.”

Erg tevreden

Het was het begin van een warme relatie, die er uiteindelijk in resulteerde dat Bytesnet de kantoorautomatisering en het online werkplekbeheer onderbracht bij KMC Solutions. “Wij verzorgen datacenteroplossingen op maat, zoals netwerkservices, housing en co-location en clouddiensten”, vertelt Hans. Tot voor kort hadden wij ook online werkplekbeheer in ons dienstenpakket. Maar als je daar echt goed in wilt zijn, dat vraagt een behoorlijke inspanning. Je moet erin investeren en mensen in dienst hebben die er heel de dag mee bezig zijn. Vooral in een tijd waar bedrijven veel risico lopen op het gebied van hackers en DDoS-aanvallen is dat belangrijk. KMC Solutions is gespecialiseerd in online werkplekbeheer. De organisatie is erop ingericht. Ze hebben een beheerder, een helpdesk en monitoren de boel 24/7. Wij hebben zo’n twintig werkplekken bij hen ondergebracht, van onze vestigingen in Rotterdam en Groningen. Daarnaast hebben wij de relaties waarvoor wij zelf online werkplekbeheer verzorgden, overgedragen aan KMC Solutions. Die klanten zijn daar erg tevreden over.”

Op z’n Rotterdams

En bij Bytesnet zelf zijn ze dat ook. “Onze volledige kantoorautomatisering en het beheer ervan loopt nu via KMC Solutions. Alle software, internet, e-mail en de bijbehorende beveiliging. Het systeem van KMC is gebaseerd op Citrix, een zeer stabiele applicatie. We kunnen erop rekenen dat het werkt, dat is wel zo prettig. Daarnaast gebruikt Citrix weinig van je internetverbinding, het internet is dus altijd snel.” In het zeldzame geval dat iets niet goed werkt, pakt KMC Solutions het professioneel op, vindt Hans. “Het contact is persoonlijk. Geen gepingpong met werkbriefjes, maar ze pakken de telefoon, achterhalen wat er aan de hand is en lossen het vervolgens op. De Rotterdamse manier van werken, zeg maar. Gewoon aan de slag en aanpakken.”

Goede match

Nu de online werkplekken van Bytesnet zijn ondergebracht bij KMC Solutions, heeft Bytesnet weer volop de handen vrij om dat te doen waar zij zelf goed in zijn: het bieden van datacenteroplossingen op maat. Hans: “Onze dienstverlening en die van KMC Solutions sluit goed op elkaar aan; het matcht gewoon. Daardoor kunnen wij onze klanten goed bedienen en doen wat wij beloven: de beste datacenteroplossingen voor onze klanten vinden en uitvoeren.”