Steunstichting Zorgcoöperatie Nederland

Iedereen kan zo’n dienst als Kantoor 365 leveren. Maar KMC Solutions denkt echt mee en heeft ervoor gezorgd dat onze eigen ideeën in de aanpak zijn meegenomen. Dat maatwerk is heel plezierig.” – Jan van den Berg, Hoofd Financiële Administratie en Systeembeheer

Uitdaging

In de afbouwfase is het van groot belang dat het hele digitale archief aan bestanden en e-mailverkeer toegankelijk is. In het proces van ontvlechting van de stichting moeten namelijk oude afspraken en contracten kunnen worden geraadpleegd. Dat gaat soms terug tot 1995. Een aantal mensen is met deze taak belast en die werken fysiek op verschillende locaties en soms ook thuis. Bovendien werkten zij tot voor kort met apparatuur waarop geen support meer mogelijk was en met een ict-netwerk dat gebaseerd was verouderde technologie. Een nieuwe, flexibele ict-omgeving was dus nodig, liefst zonder grote investeringen.

Oplossing

Steunstichting Zorgcoöperatie Nederland doet voor de ondersteuning van de ict al sinds jaar en dag naar tevredenheid zaken met KMC Solutions. Daarom was het logisch om hen om advies te vragen. “Voor ons was het onder meer erg belangrijk dat we snel en efficiënt documenten en e-mailberichten in het archief terug konden vinden. Die stonden echter nog in Groupwise”, aldus Jan van den Berg, Hoofd Financiële Administratie en Systeembeheer bij Steunstichting Zorgcoöperatie Nederland. “Het was natuurlijk voor ons erg belangrijk dat die migratie vlekkeloos zou verlopen”.

KMC Solutions heeft het hele mailarchief gemigreerd naar Exchange. Ook alle databestanden werden overgezet naar de nieuwe server, die in het datacenter van KMC Solutions is geplaatst. Daarop is tevens Accountview geïnstalleerd. Zo is in de nieuwe omgeving alle informatie weer toegankelijk. “Kantoor 365 draait perfect”, vertelt Jan van den Berg. “We hoeven alleen maar onze naam en wachtwoord in de browser in te geven en dan werkt het al. We hebben er helemaal geen omkijken meer naar!”

Slotsom

Jan van den Berg prijst de eerlijkheid en menselijkheid van KMC Solutions. “In zo’n project loopt nooit alles op rolletjes. Ik vond het heel prettig dat ze toen snel om tafel kwamen zitten. Na een goed gesprek was het meteen geregeld. Kortom: Kantoor 365 is misschien niet de goedkoopste oplossing, maar door het maatwerk en de goede ondersteuning van KMC Solutions is het zijn geld meer dan waard.”

Steunstichting Zorgcoöperatie Nederland

Steunstichting Zorgcoöperatie Nederland is een bestuursbureau in de gezondheidszorg die een aantal functies uitvoert voor de aangesloten zorgaanbieders. Het gaat hierbij om vastgoedbeheer, inkoop en verzekeren. Een aantal jaar geleden is besloten om de samenwerking af te bouwen, omdat de beoogde efficiencyvoordelen achterbleven bij de verwachtingen. Dit proces dient zorgvuldig te gebeuren en neemt daarom nog een aantal jaren in beslag.