THL Advocaten

“De mensen van KMC Solutions zijn heel benaderbaar: als er een probleem is, pakken ze het onmiddellijk op en – nog belangrijker – ze komen snel met een passende oplossing.”
Erik Lichtenveldt, advocaat


THL

Thöenes Van der Hoeff & Lichtenveldt advocaten – oftewel THL advocaten – is een advocatenkantoor dat zich richt op ondernemers, de overheid en non-profit organisaties. De advocaten vinden het niet alleen belangrijk om hun klanten op de juiste wijze te adviseren en te begeleiden, maar staan ook een open en toegankelijke manier van samenwerken voor. Met hun gedrevenheid en slagvaardigheid stellen zij hoge eisen aan de ict-omgeving. KMC Solutions werd gevraagd om een geschikte oplossing te realiseren.

Kantoor 365

De ict-omgeving bij THL advocaten was aan vervanging toe. Dat is een goed moment om opnieuw naar de infrastructuur te kijken. Ook het werk van een advocatenkantoor geschiedt steeds vaker op locatie en – indien nodig – vanuit huis. KMC Solutions heeft daarvoor Kantoor 365 ontwikkeld: een bedrijfsspecifieke virtuele kantooromgeving die iedere dag van het jaar voor een vast bedrag per maand beschikbaar is.

Kantoor 365 geeft gebruikers de mogelijkheid om overal en altijd in dezelfde virtuele omgeving te werken: ze hebben toegang tot hun e-mail en agenda, kunnen bestanden gebruiken en delen, werken altijd met de laatste updates en patches en hoeven zich geen zorgen te maken over back-ups, virusscans en andere beveiligingszaken. De helpdesk van KMC Solutions zorgt ervoor dat eventuele vragen en problemen snel worden opgelost. En komt er een medewerker bij, dan is het account of de nieuwe gebruiker in een handomdraai geregeld.

Tweevoudige authenticatie als extra slot op de deur

Kantoor 365 is een gestandaardiseerde oplossing. Niet alle processen passen echter in een keurslijf. Veel organisaties gebruiken bovendien specifieke software. Als alles in de cloud gaat, kunnen die processen en specifieke bedrijfsapplicaties niet achterblijven. Daarvoor is maatwerk nodig en dat levert niet iedere cloud-aanbieder. KMC Solutions doet dat wel. Zo is een specifiek CRM-pakket en software voor de dictafoons van de advocaten in de cloud-oplossing opgenomen.

De belangrijkste toevoeging zit echter in de beveiliging. Bij THL advocaten is privacy vanzelfsprekend van groot belang. “Geen enkele organisatie wil dat zijn informatie op straat komt te liggen, maar voor een advocatenkantoor zou dat extra pijnlijk zijn”, aldus Erik Lichtenveldt, advocaat en medeoprichter van THL advocaten. Daarom is er met maatwerk een extra slot op de deur gezet. Alle gebruikers loggen in met een tweevoudige authenticatie. Daarbij wordt naast de inlognaam en het wachtwoord een extra token gevraagd. Dit token wordt gegenereerd via een app op de mobiele telefoon van de gebruiker.

Resultaat

Inmiddels draait alles in de nieuwe omgeving. “Dat gaat goed. Het werkt sneller en het is beter beveiligd”, vertelt Erik Lichtenveldt. “Zo’n transitie is natuurlijk altijd een spannend proces. Maar uiteindelijk viel het allemaal erg mee. De samenwerking is heel plezierig verlopen en wij kunnen weer vooruit.”